Artikelen

Wat gaat hier fout?

Taal is ons gereedschap, maar het gaat nog vaak mis. Ontdek jij alle fouten in deze echte voorbeelden uit de titels van DPG Media? De

Lees meer

Help je publiek met tips en advies

Servicejournalistiek doet het goed digitaal. Deze vorm levert veel nieuwe abonnees op. Mits je het goed uitvoert natuurlijk. Daarom als service voor jullie: vijf tips om van jouw serviceverhaal een winnaar te maken.

Lees meer

Negen tips om beelden te checken op betrouwbaarheid

Met de toename van nepnieuws blijven beelden niet buiten schot. Beelden worden gemanipuleerd of zijn verspreid om je te misleiden. Maar hoe weet je of een beeld fake news is? Experts en nieuwscheckers Michaël Opgenhaffen en Peter Burger geven een overzicht van de belangrijkste tips en tools om beelden te checken.

Lees meer

Zo kies je foto’s zonder een claim te krijgen

Voor online verrijkte verhalen zoeken journalisten nu zelf beeldmateriaal. Je moet dus goed weten wat je mag publiceren, anders krijg je geheid een schadeclaim aan je broek. Zeven tips om met een gerust hart beelden te zoeken voor je verhaal.

Lees meer

Hoe het Deense B.T. met mobiel nieuws de grootste wil worden

De Deense tabloid B.T. hanteert als enige titel van DPG Media een mobile first strategie. B.T. wil niet langer zo min mogelijk krimpen, ze willen weer winnen. En in Denemarken ligt nog één winstkans: de grootste nieuwssite worden op mobiel. Lars Anderson nam begin dit jaar een kijkje op de redactie.

Lees meer

Vraag je publiek wat het wil weten

Wat wil ons publiek eigenlijk weten? Stellen we wel dezelfde vragen als onze kijkers? VTM Nieuws probeert dicht bij de beleving van de kijker te blijven door diezelfde kijker te betrekken bij het maakproces van een verhaal. Dat levert soms verrassende inzichten op.

Lees meer

De speeltuin van The New York Times

The New York Times verkent de nieuwste technologieën die de journalistiek vooruit helpen. Marc Lavallee leidt die zoektocht als chef van het team Research & Development. ‘Onze grote projecten zijn nu 5G en blockchain.’

Lees meer