Artikelen

Hoe AD.nl met Newschain de lezer zelf laat kiezen wat hij leest

AD, De Stentor en Tubantia laten met uitklapbare blokken de lezer zelf kiezen welke informatie hij interessant vindt en daadwerkelijk gaat lezen. Met de tool van de journalistieke start-up Newschain wil de redactie de lezer meer vrijheid geven en experimenteren de journalisten met een nieuwe manier om online verhalen vorm te geven.

Lees meer

Veilig online werken

Collega’s Lars Veelaert en Manu De Witte gaven in de Campus het programma ‘Veilig online werken’. Wij goten 5 concrete tips voor jou in een handige video.

Lees meer
Kenneth Dée

Hoe kom je geloofwaardig over voor de camera?

Journalisten met een bepaalde expertise – politiek, economie of sport – zijn een autoriteit in hun onderwerp. Die expertise kan je ook voor de camera uitspelen in filmpjes voor de online kanalen van je eigen merk of als expert in een talkshow of duidingsprogramma op televisie.

Lees meer

Van verslaggever naar samensteller

Het journalistieke veld beweegt snel, op redacties ontstaan hagelnieuwe functies die nog niet in het woordenboek staan. Ook klassieke journalisten bewegen mee, soms naar posities waar ze zelf niet aan dachten. Zoals Gerald Meijer van De Stentor.

Lees meer
Jair Stein

13 deskundige tips voor goed geluid

Journalistieke verhalen vertellen we steeds meer in video en podcasts. Audio speelt een sleutelrol om je publiek te betrekken. Het moet goed zijn, anders wordt je verhaal afstandelijk. Radiomaker Jair Stein geeft 13 tips voor het beste geluid. Plus welke apparaatjes je nodig hebt.

Lees meer