Meteen naar de inhoud

Welkom bij Feedback geven voor leidinggevenden

 Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Als leidinggevende moet je zeggen dat het werk van de ander niet in orde is, of juist heel erg goed. Of dat iemand niet presteert zoals jij zou willen. Hoe doe je dat op zo’n manier dat mensen niet afhaken, maar juist gemotiveerd raken? Bij feedback denken mensen vaak alleen aan het geven van kritiek. Maar we leren veel meer van duidelijk commentaar op werk dat goed was, dan van kritiek op fouten.

Het loont dus om op de juiste manier feedback te geven. Alleen schiet dat er in de praktijk vaak bij in. Zonde, want feedback geven is een goede techniek om anderen te beïnvloeden.

In dit programma krijg je handige technieken aangereikt om je team te motiveren en bij te sturen door te zeggen wat er leeft en wat je belangrijk vindt. Zo kun je mensen sneller overtuigen, enthousiasmeren en meekrijgen.
 
Dag één gaat over de kracht van goede feedback. Wanneer is de impact het grootst? Ook leer je welk teamlid baat heeft bij welke vorm van feedback.
Dat doen we aan de hand van het disc-model (kleuren-profiel). Welke communicatiestijl zet jij het meeste in? En welk effect heeft dat op anderen? Aan het eind van de dag ga je naar huis met een persoonlijke doelstelling.
Na enkele weken evalueer je op dag twee hoe het gaat. De trainer gaat in op vragen en je gaat veel oefenen aan de hand van eigen cases. Verder ontdek je ook hoe je feedback kunt ontvangen. Hoe zorg je ervoor dat jouw collega’s en leidinggevende ook jou eerlijk feedback geven?


 

Overlegkamers

Tijdens het programma zal je regelmatig opdrachten bespreken in kleinere groepjes. Hiervoor kan je terecht in aparte ‘kamers’ in Google Meet. Klik op onderstaande knoppen om naar de ‘kamer’ te gaan. Tijdens het programma hoor je van trainer Ingrid Sikking welke kamer voor jou is.

DISC

Klik op de knop hieronder om naar de DISC vragenlijst te gaan.

Over de trainer

Ingrid Sikking werkte vijftien jaar lang als leidinggevende op de AD-redactie. Nu is ze zelfstandig coach en trainer. Ze kan putten uit haar eigen ervaring als chef in de journalistiek. Ingrid Sikking is gespecialiseerd in omgaan met tijdsdruk en talentontwikkeling.