Elke dinsdag om 13 uur praten onze experts je in een uur bij over journalistieke vaardigheden en ontwikkelingen. Van koppen maken, foto’s kiezen en beelden verifiëren, tot leren van data en je verhalen pitchen. 

Agenda

Hieronder vind je alle webinars die op de planning staan. Werk je bij DPG Media? Klik dan op dinsdag om 13 uur op de link voor Google Meet. Vooraf aanmelden is niet nodig. Tot in een van de webinars! 

Heb je een vraag, opmerking of suggestie voor een onderwerp of spreker? Mail ons dan via campus@dpgmedia.be.

Hoe experimenteer ik met vertelvormen?
  • Dinsdag 10 mei - 13 tot 14 uur
  • Fabienne Meijer

Hoe experimenteer ik met vertelvormen?

Als mediamaker vertellen we elke dag verhalen. Om aan de behoefte van ons publiek te blijven voldoen is experimenteren met nieuwe vertelvormen nuttig én leuk. Maar hoe doe je dat? En wanneer werkt iets niet of juist wel? Fabienne Meijer is Editorial Innovatiemanager bij DPG Media en doet onderzoek naar vertelvormen. In dit webinar legt ze uit hoe je zelf kunt beginnen met experimenteren.

Innovatie bij DPG Media
  • Dinsdag 17 mei - 13 tot 14 uur
  • Lars Anderson

Innovatie bij DPG Media

Wat zijn de nieuwste projecten binnen DPG Media die vernieuwend zijn? Innovaties groot en klein komen langs in een webinar van Lars Anderson. Als innovatiemanager let hij scherp op de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf in Nederland en België. Met deze update van een uurtje blijf ook jij op de hoogte.

LinkedIn: meer dan een bio-bak
  • Dinsdag 24 mei - 13 tot 14 uur
  • Henk van Ess

LinkedIn: meer dan een bio-bak

In dit webinar krijg je een masterclass over LinkedIn voor journalisten van zoekexpert Henk van Ess. Hoe vind je Nederlanders in de vreemde, betrokken bij buitenlands nieuws? Hoe vind je een klokkenluider? Hoe vind je postings waarin KLM-stewardessen foto's plaatsen van hun laatste werkdag? Hoe maak je nieuws met LInkedin?

  • Dinsdag 31 mei - 13 tot 14 uur
  • Roy Wassink

Zo maak je waardevolle politieke verhalen

Ons publiek heeft veel interesse in politiek, maar deze artikelen worden niet altijd even goed en lang gelezen. Roy Wassink van het News Analytics Team deed uitgebreid onderzoek naar politieke verhalen bij AD en de Nederlandse regionale titels. Hij geeft in dit webinar tien aanbevelingen om politieke artikelen nog waardevoller te maken. Geen bakken met cijfers, maar gewoon hele concrete tips.

Webinar gemist?

Bekijk als mediamaker van DPG Media alle webinars terug via learning.dpgmedia.net. Onder de tag Campus bij je thuis vind je meer dan tientallen sessies terug over koppen maken, creativiteit, video’s, schrijven en meer.