Meteen naar de inhoud

Veelgestelde vragen

De Campus is het centrum voor journalistieke ontwikkeling binnen DPG Media. Mediamakers krijgen via onze programma’s trainingen in journalistiek om voorop te blijven in een vak dat door nieuwe technologieën snel verandert. Daarnaast werken we samen met redacties aan journalistieke innovatie.

De trainingen van de Campus zijn gericht op het vak journalistiek en technische vaardigheden die daarbij komen kijken. Denk aan helder schrijven, videomontage, animaties maken, sociale media, verhalen pitchen, datavisualisaties en meer. 

Tijdens onze programma’s ontmoet je tevens andere mediamakers van redacties in Nederland en België.

Dat is afhankelijk van waar je werkt.

Nieuwsredacties: Mijn Campus

Online services: Mijn Academy

Magazines (ex-Sanoma): Mijn Academy Magazines

Bij elk programma staat een aanmeldknop. Let op: voor sommige programma’s zijn er meerdere data en locaties waar je uit kan kiezen. Let ook goed op de aanmeldingsdeadline van een programma, zodat je niet te laat bent.

Je mag je voor zoveel programma’s aanmelden als je wilt. We raden je wel aan om gerichte keuzes te maken en goed te kijken of een programma aansluit bij jouw wensen en je profiel. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus de kans dat je veel programma’s kan volgen in één seizoen is helaas klein. De juiste keuzes maken is belangrijk.

De Campus verzamelt alle aanmeldingen en bespreekt deze met je hoofdredactie. Je hoofdredactie beslist of je wel of niet geselecteerd wordt. Je selectie hangt af van je profiel, je motivatie om het programma te volgen en het aantal plaatsen beschikbaar voor jouw titel.

Nee. Je ontvangt drie keer per jaar een magazine met het programma-aanbod voor de herfst, winter of lente. Een paar weken later sluiten we de inschrijving voor de programma's en gaan wij aan de slag met de planning. 

Na je aanmelding krijg je een aanmeldbevestiging. Hierin kun je lezen wanneer je bericht krijgt of je wel of niet bent geselecteerd. Om de paar maanden bekijkt de hoofdredactie alle aanmeldingen voor de daarop volgende maanden. Wanneer je bent geselecteerd, krijg je van ons een bevestiging met een save the date. Wanneer je niet bent geselecteerd of op de wachtlijst staat, krijg je van ons ook bericht.

Soms wel. De aard van deze voorbereiding kan verschillen. Of en hoe je je moet voorbereiden staat in de praktische mail die je een maand voorafgaand aan het programma van ons krijgt. In het geval van voorbereiding: dit is niet facultatief. Onvoorbereid naar het programma komen is geen optie. In enkele gevallen moet je ook iets meenemen naar een programma, bijvoorbeeld je laptop. Vergeet in dat geval je oplader en je muis niet.

We mailen je een maand tevoren de precieze locatie. We proberen elke locatie af te stemmen op het programma in kwestie. Meestal gaan we voor we locaties binnen DPG Media. Maar het kan ook zijn dat we je op een bijzondere plek buitenshuis uitnodigen.

 

Tijdens corona zorgen we dat al onze programma's coronaproof zijn, die vinden digitaal plaats via Google Meet.

We ontvangen je zeker met een drankje, koffie en thee. Bij een dagprogramma serveren we een lichte lunch. Honger zal je niet lijden! Uitzonderlijk voorzien we een slaapplaats, maar over het algemeen zijn overnachtingen voor eigen rekening.

 

Tijdens corona vinden onze programma's digitaal plaats. In dat geval mag je je eigen lunch voorzien.

Dit is helaas niet mogelijk. We verwachten dat je het gehele programma volgt. Mocht je wel ingeschreven staan, maar niet op alle dagen kunnen, dan vragen we je contact op te nemen met campus@dpgmedia.be.

Als je ingeschreven bent is het niet meer mogelijk om je af te melden, tenzij je uiteraard een goede reden hebt. We raden je aan om tijdig de datum in je agenda te noteren en er voor te zorgen dat er rekening gehouden wordt met je afwezigheid in het dienstrooster. Mocht je echt niet kunnen, stuur je afmelding en reden van afmelding naar campus@dpgmedia.be met je leidinggevende in cc. Meld je tijdig af, zodat we je plek nog aan iemand op de wachtlijst kunnen geven.

Nee, wij willen graag een veilige leeromgeving creëren. Alles wat gezegd en gedaan wordt binnen een programma blijft vertrouwelijk en binnen de groep.

Zeker. Daar kan de Campus alleen maar beter van worden. Bij sommige programma's vragen we achteraf om feedback, maar je kunt ons ook altijd mailen via campus@dpgmedia.be.

Drie keer per jaar brengen we een magazine uit over journalistieke ontwikkelingen binnen en buiten ons bedrijf. Hierin vind je ook het volledige programma-aanbod met ongeveer twintig trainingen voor de daaropvolgende maanden.

Je vindt het magazine op de redacties in Nederland en België. In coronatijden bezorgen we het magazine aan huis.

Geen exemplaar te pakken gekregen? Laat het ons weten op campus@dpgmedia.be.

Elke dinsdag om 13 uur praten experts van binnen en buiten DPG Media je bij over journalistieke vaardigheden en journalistieke ontwikkelingen. Iedereen van DPG Media is welkom om aan te sluiten. Kijk voor het meest recente aanbod op campus.dpgmedia.net/webinars.

Heb jij met collega’s op jouw redactie behoefte aan een training die niet wordt aangeboden in ons reguliere programma? Laat ons dit (via jouw chef of leidinggevende) weten aan Gerbert van Loenen, directeur van de Campus. Mail hem via gerbert.van.loenen@dpgmedia.nl. Wij stellen dan op korte termijn een training voor je samen.