Meteen naar de inhoud

Artikelen

Zeven lessen van een hoofdredacteur

Na acht jaar is Martha Riemsma gestopt als hoofdredacteur bij De Twentsche Courant Tubantia. In die jaren zag ze het online bereik spectaculair groeien. Maar vooral zag ze de impact die regiojournalistiek kan hebben op de mensen in de streek. Dit zijn de zeven lessen die haar persoonlijk het meest zullen bijblijven.

Lees meer

Zo leren we ons publiek steeds beter kennen

Op de redacties van DPG Media vindt een cultuuromslag plaats. Via data zien we beter waar ons publiek behoefte aan heeft en hoe ze onze producten gebruiken. Dit zijn drie verhalen over hoe we nog dichter op de leefwereld van ons publiek kruipen.

Lees meer

Een column schrijven is kijken

Wat onthoud je het meest van een verhaal? Columnist Eva Hoeke denkt dan meteen aan het decor. Juist in haar columns wil ze hier zo scherp mogelijk in zijn. ‘Hoe beter je kijkt, hoe steviger je de lezer bij zijn kladden grijpt.’

Lees meer

Bestaat de deadline nog?

Het werkritme op de redactie is nogal veranderd door de digitalisering. Online publiceren we continu, deadlines zijn boterzacht, want het kan prima een uurtje later op de site. Is er nog een echte deadline? Journalist Lex Boon ging op onderzoek bij collega’s en zichzelf.

Lees meer