Meteen naar de inhoud

O jee, alweer Boomfeestdag. Deze redacties maakten er toch een pakkende reportage van

Elk jaar opnieuw, al 60 jaar lang, planten duizenden Nederlandse kinderen op Nationale Boomfeestdag een boom. En redacties verslaan het al net zo lang. Maar hoe voorkom je dat je als journalist terugvalt op elk jaar dezelfde aanpak?

Sla de regionale krant open op de dag na Nationale Boomfeestdag, de tweede woensdag in maart, en je ziet dezelfde koppen voorbij komen. Kinderen planten bomen. De stad is weer wat groener. Het is weer Boomfeestdag. Net als vorig jaar, zucht.

Maar het kan ook anders. Een jaarlijks terugkerend evenement hoeft niet elk jaar op dezelfde manier verslagen te worden. Ook op Nationale Boomfeestdag zijn mooie verhalen te vinden.

Zo gingen verschillende regionale kranten samen met voormalig boomplanters op zoek naar hun eigen boom. Dit idee is ooit opgekomen bij Arno Heesakkers van het Brabants Dagblad. En wat voor rol spelen bomen eigenlijk in ons leven? Drie Arnhemmers gingen op de foto met hun favoriete boom. En een groep bomenliefhebbers greep de meest recente Boomplantdag aan voor een kleurrijke protestmars.

Klik hieronder op de artikelen om ze te kunnen lezen.

[rl_gallery id=”1892″]

Deel dit verhaal

Picture of Campus DPG Media

Campus DPG Media

De Campus deelt tips, inspiratie en andere verhalen over de journalistiek.