Meteen naar de inhoud

Vijf handige Twitter-tools voor redacteuren

Twitter is al enkele jaren een vaste waarde op elke redactie. Niet enkel om eigen stukken te delen, maar ook om nieuws te sprokkelen. Omdat de tijdslijn soms overweldigend is en veel irrelevante informatie bevat, geven we je vijf online tools mee om je Twitter-gebruik makkelijker te maken.

 

Polimonitor

Zoek naar trefwoorden in de tweets van politici uit België, Nederland of een ander Europees land. Je kan op Polimonitor ook meldingen instellen zodat je dagelijks een bundeling van alle tweets over een bepaald onderwerp in je mailbox krijgt.

Polimonitor

 

Politwoops

Omgekeerd aan bovenstaande Polimonitor gaat Politwoops.nl op zoek naar tweets die politici hebben verwijderd en dus liever niet meer tonen op hun tijdslijn. Ook beschikbaar voor Belgische politici via Politwoops.be.

 

Who tweeted it first?

Welke gebruiker heeft als eerste een bepaalde hashtag gebruikt of link gepubliceerd op Twitter? Who Tweeted It First heeft het antwoord, al moet je wel wat geduld hebben vooraleer het zoekresultaat verschijnt.

Who tweeted first

 

Twitter Scrape

Twitter Scrape is een iets meer technische tool om een hele hoop tweets om te zetten in een database zodat je de gegevens makkelijker en systematischer kan verwerken.

 

Foller.me

Foller.me geeft je een snelle analyse van eender welk account zodat je een beter beeld krijgt over wie erachter schuilt. Wat zijn de meest gebruikte hashtags, over welke thema’s tweet hij/zij het meest, met wie wordt het vaakst heen-en-weer getweet,…

Foller.me

 

Zijn er nog andere tools of applicaties die je gebruikt om handiger om te gaan met Twitter? Laat het ons weten in de reacties.

Deel dit verhaal

Picture of Campus DPG Media

Campus DPG Media

De Campus deelt tips, inspiratie en andere verhalen over de journalistiek.