Meteen naar de inhoud

Vijf interessante podcasts over journalistiek

Wat beweegt er in de media en hoe pakken andere journalisten het aan? Met deze vijf luistertips zit je goed voor urenlange journalistieke inspiratie.

On The Media

Wekelijkse podcast van New York Public Radio waarin berichtgeving over politiek en actualiteit op kritische wijze wordt gefileerd door twee ervaren rotten in het vak.

Luister naar On The Media

Longform

In de Longform Podcast krijg je elke week een lang gesprek met een schrijver of mediamaker die terugblikt op de belangrijkste verhalen uit zijn of haar carrière. Op de lijst van geïnterviewden staan onder andere podcast-koning Ira Glass van This American Life en Maggie Haberman, Trump-correspondent van The New York Times.

Luister naar Longform

Een podcast over media

Omdat het niet altijd ernstig moet zijn, tippen we ook graag Een podcast over media waarin Ernst-Jan Pfauth van De Correspondent en Alexander Klöpping van Blendle op hoogst eigenzinnige manier vertellen wat hen de afgelopen tijd is opgevallen in medialand of ver daarbuiten.

Luister naar Een podcast over media

Recode Media

Deze podcast focust meer op de online kant van de journalistiek met praatgasten uit Silicon Valley.

Luister naar Recode Media

Spodlicht

Nederlandse interviewpodcast waarin onder andere ’tonijnjournalist’ Steven Adolf en de makers van de geprezen podcast Bob vertellen over hun vak. Elke aflevering staat een andere maker of een ander verhaal in de kijker.

Luister naar Spodlicht

Heb jij nog andere luistertips? Laat het weten in de reacties hieronder.

Deel dit verhaal

Picture of Campus DPG Media

Campus DPG Media

De Campus deelt tips, inspiratie en andere verhalen over de journalistiek.