Meteen naar de inhoud

Updates

Journalistiek door algoritmes: Hé computer, maak een portret

  • door

Kunstmatige intelligentie zorgt voor verwondering en zorgen in de visuele wereld. Kan de computer nu al de beelden maken voor onze verhalen? Techredacteur Laurens Verhagen van de Volkskrant duikt in de wondere wereld van computers die beeldende kunst maken.

Zeven lessen van een hoofdredacteur

  • door

Na acht jaar is Martha Riemsma gestopt als hoofdredacteur bij De Twentsche Courant Tubantia. In die jaren zag ze het online bereik spectaculair groeien. Maar vooral zag ze de impact die regiojournalistiek kan hebben op de mensen in de streek. Dit zijn de zeven lessen die haar persoonlijk het meest zullen bijblijven.

Hoe divers zijn we eigenlijk in de journalistiek?

  • door

Drie deskundigen delen hun visie op diversiteit en wat we kunnen doen om onze redacties en verhalen een betere weerspiegeling van de samenleving te laten zijn. Plus: wat we al doen aan diversiteit binnen DPG Media.

Zo leren we ons publiek steeds beter kennen

Op de redacties van DPG Media vindt een cultuuromslag plaats. Via data zien we beter waar ons publiek behoefte aan heeft en hoe ze onze producten gebruiken. Dit zijn drie verhalen over hoe we nog dichter op de leefwereld van ons publiek kruipen.

Het nut van content splitsen in kleinere deeltjes

Carolien Vader van Bladendokter.nl helpt redacties bij wat zij noemt contentatomisatie: het opdelen van een verhaal over meerdere kanalen. Wat is het idee hiervan en waarom is het ook voor de redacties van DPG Media relevant?

Een column schrijven is kijken

Wat onthoud je het meest van een verhaal? Columnist Eva Hoeke denkt dan meteen aan het decor. Juist in haar columns wil ze hier zo scherp mogelijk in zijn. ‘Hoe beter je kijkt, hoe steviger je de lezer bij zijn kladden grijpt.’

Bestaat de deadline nog?

Het werkritme op de redactie is nogal veranderd door de digitalisering. Online publiceren we continu, deadlines zijn boterzacht, want het kan prima een uurtje later op de site. Is er nog een echte deadline? Journalist Lex Boon ging op onderzoek bij collega’s en zichzelf.